Cum să devii NEFERICIT !?

673d5cea3cf4c6c331f923557b834836

 

”Fericirea sau nefericirea oamenilor este în mare parte opera lor.„

Toată lumea vorbește despre fericire. Despre modalități, soluții, idei și totuși nu ajungem să atingem această stare de fericire la care râvnim din tot sufletul. Pe rafturile librăriilor găsești o mulțime de cărți motivaționale, o mulțime de povești care ar trebui să ne inspire și să ne trezească la viață. Pe străzi, la magazin, în viața de zi cu zi întâlnim tot felul de oameni cu povești uimitoare, și totuși, în afară de a da din cap aprobator și de a exclama un „ wow” nu facem nimic. Zeci de clipe extraordinare trec pe lângă noi. Zeci, poate chiar sute de oportunități pe care nu le băgăm în seamă. Ne pasă de fericire, ne pasă de realizări, ne pasă de succes, însă ignorăm complet semnele care ne avertizează că suntem la un pas să le ratăm. Alarma sună, însă cei care o aud sunt prea puțini.

Drumul spre fericire este scurt. Foarte scurt. E la distanță de un gând. De o speranță. De o emoție pozitivă.

Credem că știm ce ne face fericiți. Credem că știm de ce avem nevoie pentru a fi fericiți. Credem că lucrurile materiale, posesiunile ne aduc mai aproape de această stare de fericire interioară. Nimic mai fals! Fericirea vine din interiorul fiecărei persoane, din faptele sale generoase, din inimile lor calde și blânde. Fericirea nu se cumpără, ci se câștigă. La ea ajungi numai după ce înțelegi anumite lucruri, numai după ce-ți deschizi inima și ajungi la niște concluzii. La ea ajungi numai după ce te-ai vindecat de regrete, dezamăgiri, egoism și ură. La ea ajungi numai după ce te întorci la Dumnezeu.

Oamenii au dreptul la alegeri. În fiecare zi luăm zeci de astfel de alegeri care ne duc într-o direcție sau alta. În fiecare zi alegem să regretăm faptele noastre, să ne lăsăm copleșiți de griji și probleme, să ne aducem aminte eșecurile personale, să ridicăm vocea la cei din jur, să ne izolăm, să ne lamentăm pentru neajunsurile noastre sau alegem să fim curajoși și să spunem ” DA„ oricăror provocări ne-ar ieși în cale.

Cum devine un om nefericit? Își uită visele, abandonează drumul corect, renunță la credință și speranță, nu se mai roagă și nu se mai simte binecuvântat, se izolează de cei care vor să îl ajute, se epuizează și se îmbolnăvește din cauza grijilor. 

Un om fără un scop precis este nefericit. Un om fără Dumnezeu în inima sa este nefericit. Un om fără speranță, motivație și curaj este nefericit. Un om care nu își vede viața un dar de la Dumnezeu este nefericit. Un om care nu-și mai numără binecuvântările este nefericit. 

De la starea de pace și armonie la cea de deznădejde și frământare nu e decât un pas. Un pas cât o rugăciune. Un pas cât o mulțumire. Un pas cât un cuvânt de iertare. Un pas mărunt de conștientizare. Un pas mărunt când ești pregătit și știi ce vrei, dar de altfel un pas uriaș când nu-ți asculți sufletul și nu auzi chemarea lui Dumnezeu.

Nefericirea nu presupune efort din partea ta. Nu presupune sacrificii. Nefericirea e gratis, e atât de aproape de tine încât nici nu o simți. În schimb, cu fericirea e altă mâncare de pește. Trebuie să renunți la gândurile tale mizerabile de fiecare zi, la regretele și lamentările în care te scufunzi ori de câte ori eșuezi, la întrebările și temerile care îți epuizează sufletul și îți consumă resurse. Nefericirea te iartă dacă ești slab, fericirea te pedepsește în schimb dacă ai călcat strâmb. Fericirea e asemeni unei femei care iubește prea mult ca să închidă ochii la trădările omului drag și preferă să pună ea punct. Nefericirea te consolează și te face să te simți comod pentru un timp, fericirea în schimb te ceartă ca un părinte dezamăgit de comportamentul copilului său.

Când afirmi că eşti nefericit, gândeşte-te la câtă suferință este în jurul tău. Când îți pui eticheta de om nefericit privește în jur și vezi câți oameni luptă cu boala, câte suflete luptă ca să mai vadă încă o zi soarele pe cer, câți copii plâng de foame, frig și lipsă de iubire. Când te uiți în oglindă și vrei să-ți plângi de milă, adu-ți aminte, nefericitule, că Dumnezeu este la un gând distanță de inima ta. Aminteşte-ţi că nefericirea este rezultatul vechiului tău fel de a gândi şi a simţi.

Nefericirea mutilează suflete.

Fericirea le modelează pe placul lui Dumnezeu. 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s