Cine iti este aproape?

tumblr_o3rc3yGexn1utkoazo1_1280

In fiecare zi stam fata in fata cu prezentul. Fata in fata cu decizii pe care trebuie sa le luam, fata in fata cu lucrurile care vor influenta viitorul nostru. Suntem cuprinsi de incertitudini. De intrebari. De framantari marunte. De intrebari la care nu gasim raspuns. Suntem pusi sub presiune in fiecare moment in care trebuie sa ne dovedim maturitatea, intelepciunea, faptul ca ne-am invatat lectiile. Suntem trecuti prin incercari, greutati, situatii care nu scot intotdeauna tot ce este mai bun din noi. Daca privim cu incetinitorul la fiecare astfel de moment descoperim lasitatea din noi, nesiguranta din suflet, regretele invelite in ganduri negativiste, lipsa sperantei si a credintei. Daca privim indeaproape la cei care suntem si nu la cei care credem ca suntem realizam ca este o prapastie uriasa intre ceea ce parem si ceea ce suntem cu adevarat. Putem fi altii pentru cei din jurul nostru. Putem parea puternici, curajosi, lipsiti de teama , de griji sau ganduri marunte, insa noi stim mai bine ceea ce ascundem inauntrul nostru, ceea ce ne macina si ceea ce nu dorim sa aratam lumii. Slabiciunile noastre. Adevaratele ganduri. Faptul ca suntem oameni dincolo de alegerile noastre. In fiecare zi suntem pusi fata in fata cu deciziile noastre. Oare sunt cele corecte? Oare am gresit facand asta? Oare trebuia sa procedez diferit? Intrebari care ne macina sufletul si il inunda cu cele mai nocive ganduri si sentimente. In noi se da o batalie constanta. Nu stiu daca v-ati intrebat vreodata care este motivul. Insa eu am facut-o. M-am analizat sub microscop si am descoperit faptul ca tocmai acele momente ma slabesc, ma fac sa ma simt neputincioasa. Tocmai acele momente imi arunca in fata faptul ca sunt singura impotriva lor. Tocmai atunci descopar ca desi sunt inconjurata de oameni, ca agenda telefonului este ticsita cu numere de telefon sau ca am o lista intreaga de prieteni pe Facebook in acel moment esti doar tu fata in fata cu trecutul, prezentul si viitorul tau. Decizia este luata pe baza a ceea ce trecutul te-a invatat, insa influenteaza fara doar si poate ceea ce se va intampla cu viata ta in viitor. Si atunci, daca mai o farama de minte, realizezi ca de fapt nu esti singur. Ca de fapt ai omis singurul prieten pe care il ai, singurul prieten care ti-a stat aproape asteptand ca tu sa-i ceri ajutorul, singurul prieten pe a carui maturitate si intelepciune te poti baza – Dumnezeu. Daca esti destul de istet vei lasa alarma interioara sa te trezeasca din somnul adanc in care ai fost captiv. Daca esti destul de istet vei realiza ca doar cu El alaturi poti lua cele mai bune decizii. Ca doar cu Dumnezeu impreuna nu te vei mai teme, nu-ti vei mai pune intrebari, nu te vei mai framanta si nu te vei mai speria de ceea ce te asteapta. Alaturi de Dumnezeu si cu El in viata ta vei realiza nu numai ca iti poti indeplini visele, dar si ca vei fi fericit, linistit si implinit.

Fiecare pas pe care il faci fa-l cu Dumnezeu alaturi. Pentru ca nimic nu este mai linistitor decat sentimentul de siguranta pe care ti-l ofera El. Indiferent de prietenii pe care ii iei nu renunta la singurul care iti fa fi alaturi indiferent de vreme, timp sau situatie. Poarta-l in inima ta si iti va usura deciziile. Poarta-l cu tine intotdeauna si iti va simplifica viata.

Zi frumoasa cu Dumnezeu in suflete va doresc!

Ana❤

One thought on “Cine iti este aproape?

  1. Foarte frumos ai descris ceea ce se întâmplă în mintea noastră atunci când luăm o decizie. Ceea ce trebuie să înțelegem este că Dumnezeu este mereu în sufletul nostru, fie că vrem, fie că nu vrem, noi trebuie doar să ținem cont de EL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s