Cat de buna e sinceritatea?

 

223389e89cef28afa653be1e72193536

 

Întotdeauna am fost de părere că sinceritatea într-o relație este sarea și piperul care dă savoare și ne face să apreciem omul de lângă noi. Însă, nu toată lumea gândește la fel. Unii, în ciuda faptului că spun în gura mare că apreciază oamenii onești și direcți, se supără când aud adevărul. Nu-i înțeleg, însă nu-i blamez. Totuși, dacă ai cerut sinceritate de la început trebuie să știi și cum să gestionezi multitudinea de sentimente care vin odată cu ea.

Este foarte important să ai sinceritate în viața ta. Fie că vorbim despre viața personală, sentimentală sau profesională. Este calitatea care face diferența între o relație mediocră și una clădită pe adevăr și respect.

Sinceritatea nu este pentru orice suflet. Nu este pentru orice om. Poate de aceea nici nu se adăpostește în sufletul oricărei persoane, ci înăuntrul celor mai speciale inimi.

Sinceritatea face dintr-o poveste banală ceva frumos și minunat de povestit. Sinceritatea triază așa zișii prieteni din viața ta. Sinceritatea, deși nu este apreciată la început, este singura care îți oferă stabilitate și singura care îți spune cum stai în relația cu cei din jur.

Nu ai nevoie de complimente nesincere, minciuni cusute cu ață albă sau adevăr spus pe jumătate. Nu ai nevoie de prieteni care-ți spun ceea ce vrei să auzi. Nu ai nevoie de oameni care înfrumusețează adevărul și te lingușesc doar ca să le fie lor bine.

Sinceritatea este calitatea pe care o apreciez cel mai mult la o persoană. Iubesc oamenii sinceri, care vor binele celor din jur, care nu se dau înapoi de la a spune adevărul sau a te ajuta să-ți deschizi ochii. Iubesc sufletele care nu știu să mintă, sau poate știu, însă preferă varianta mai dificilă, în ciuda a ceea ce înseamnă acest lucru.

Respectă-i pe cei care îndrăznesc să spună adevărul, deși realizează că sinceritatea lor te va răni! Respectă-i pe oamenii care te iubesc și nu te mint, chiar dacă uneori vorbele lor dor și rănesc!

Respectă sinceritatea și fii și tu unul dintre oamenii care nu se tem să fie văzuți „ altfel” de către cei din jur!

Sinceritatea este bună. Este singurul bun, pe lângă iubire, pe care-l vrei în viața ta. Crede-mă, nu ai nevoie de cineva care să te ridice în slăvi din cuvinte, dar care să nu simtă la fel.

Să vorbim așa cum gândim, să gândim așa cum vorbim! 

One thought on “Cat de buna e sinceritatea?

  1. Eu cred așa: cui nu-i place, să scrie acasă. Deoarece fără sinceritate, nu există nimic real, nu numai în relații. Fără sinceritate, e doar poveste, închipuire, fantezie….sau orice nu are legătură cu realitatea.
    Destul ca adevărul e relativ, măcar sinceritatea să fie autentică.
    Bineinteles, fiecare alege lumea în care îi place să trăiască.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s