ღUn gând pentru 2015 și vise pentru 2016ღ

tumblr_nso64o1ymP1sticgdo1_1280

Dragă 2015 ai fost teribil de provocator. Și frumos. Și încăpățânat totodată. M-ai învățat foarte multe chestii. Și mi-ai demonstrat alte câteva. M-am maturizat și am depășit unele etape din viața mea cu ajutorul tău. Și m-ai întors de unde am pornit fără să crâcnești atunci când ai văzut că am greșit. M-ai enervat și m-ai făcut să plâng, dar mi-ai înseninat viața atunci când ți-am oferit prilejul. Nu pot spune că am avut multe momente semnificative, însă pot declara că ai fost un an liniștit, de care o să-mi fie dor.

Ce m-ai învățat în aceste luni ?

Hmm…aș avea atât de multe de spus, însă mă limitez la câteva chestii esențiale:

să apreciez oamenii sinceri pentru că au nevoie de mult curaj să-ți spună ce gândesc și fiindcă chiar le pasă de tine, în ciuda cuvintelor grele care-ți pot da impresia de contrariu;

să accept cu fruntea sus inevitabilul. Să înțeleg că uneori se poate din prima, iar alteori trebuie să mai încerci. Și să mai încerci.🙂

să iubesc din toată inima și să arăt acest lucru. E unul dintre cele mai importante lucruri din lume. Să iubești și să fii iubit. Eu numesc acest sentiment esența fericirii.

să îmi sun prietenii, familia, cunoștințele ori de câte ori pot, pentru că niciodată nu știi când e ultima dată când poți avea șansa respectivă. Așa că de ce să nu o fac cât mai des și cât mai plăcut cu putință? Părinții sunt cei mai bucuroși când ai puțin timp și pentru ei. Și bucuria poate fi reciprocă dacă îți oferi această ocazie.

să fiu recunoscătoare pentru ceea ce am și să lupt pentru ceea ce îmi doresc. Să am la îndemână câteva sute de vise care să-mi „pună la bătaie” sufletul și să mi-l împingă dincolo de limitele sale.

Să încerc lucruri noi și interesante. Să-mi îmbogățesc cunoștințele și să învăț ceea ce nu cunosc. Să citesc mult și să scriu la fel de mult.

Să râd și să sper chiar și în cele mai „ negre” zile. Nu merită să te întristezi pentru un lucru care aparține trecutului, minutului de după.

Să cred în puterea și iubirea Domnului, căci El niciodată nu m-a dezamăgit. A fost nevoie de multe lacrimi și încercări ca să mă determine să văd acest lucru, și Slavă Domnului, chiar sunt conștientă de prezența lui în viața mea.

Să nu mint, sau cel puțin să nu fac rău nimănui cu minciunile mele. Dacă tot sunt și nu le pot evita la nesfârșit, cel puțin să fie „ minciuni albe ” sau nevinovate. Să facă pe cineva fericit, să determine pe cineva să creadă, să zâmbească, să spere, să încerce.

Să fiu pozitivă și curajoasă în toate momentele în care trebuie să fiu puternică, și nu lașă.

Să mă remarc prin naturalețe, simplitate și bunătate. Să încerc să scap de obiceiurile nesănătoase, atât de dăunătoare atât sufletului cât și trupului.

Este greu să așterni pe hârtie tot ce ai adunat într-un an. Este greu să treci cu privirea peste ele sau să le citești cu voce tare. Pentru că ele sunt ecourile amintirilor care sunt atât de vii în mintea și în sufletul tău. Sunt bucăți rupte din tine, părți care au însemnat poate, într-un moment anume, totul.

Pentru 2016 am multe promisiuni și vise de îndeplinit. Lista e și mai lungă decât cea pentru 2015 și am încredere că voi reuși să o bifez în întregime.

Fără teamă și rețineri îmi doresc să pășesc în anul nou. Cu zâmbetul pe bune și speranță în suflet îmi doresc să spun „ Bine ai venit 2016!”. Cu optimism și căldură îmi doresc să-i fac față noului An și de ce nu cu multă iubire și înțelegere.

Și pentru că cea mai frumoasă urare este cea venită din suflet, simplă, fără artificii sau cuvinte pompoase vă doresc tuturor un AN NOU minunat, așa cum și-l dorește fiecare în sufletul său, un AN care să vă ajute să vă îndepliniți toate visele și să vă ofere în dar adevărata fericire. :*

Să fim mai buni, mai răbdători unii cu alții, mai înțelegători, mai calmi și mai calzi, mai optimiști și mai curajoși, mai iubitori și mai generoși.

Mai mult din toate lucrurile frumoase, plăcute sufletului. ღ

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s