Scopul în raport cu tine

La întâlnirea cu prietenii de săptămâna trecută am dezbătut un subiect fierbinte și anume – claritatea scopurilor în viață.

Am ajuns la acest subiect, din vorbă în vorbă, sau mai bine spus, din împărtășit experiențe și eșecuri.🙂 Uneori, mai facem și schimb de păreri vizavi de erorile pe care le facem pentru că ne place să învățăm unii de la alții😀

Ca să nu o lungesc și mai mult, am descoperit că ne este din ce în ce mai greu să ne trasăm obiective și să definim care sunt scopurile către care tindem, pentru care muncim sau la care visăm.

Suntem cuprinși de incertitudini și temeri și omitem cel mai important aspect în succesul personal: scopul.

Unde vrei să ajungi? Ce vrei să faci cu viața ta? Îți place unde te afli pe moment? Ce ai schimba la tine? Care îți sunt visele?

Sunt doar câteva din întrebările care aduc cu sine sute de gânduri, dar și nașterea unui scop.

Scopul în viață este ca un felinar, luminează fiecare cale pe care te afli ca să nu te rătăcești, ca să ști întotdeauna că ești pe calea cea bună.

Din ce în ce mai mulți oameni uită de scopuri, uită să-și traseze task-uri, să-și fixeze obiective. Trebuie să ai un punct de sosire, la fel cum trebuie să ai și un punct de plecare. Unul fără celalalt înseamnă haos, dezorganizare, eșec.

Vă îndemn să așterneți pe hârtie toate visele voastre secrete. Chiar și cele imposibile, căci nu ști unde te duce viața. Verificându-ți lista zilnic îți poți da seama care sunt pașii pe care va trebui să-i faci pentru atingerea scopului. Vei vedea clar linia de sosire, vei avea un traseu bine definit, o organizare bine pusă la punct și vei fi un învingător.

Nu sunt niște simple vorbe, ci concluzii la toate încercările noastre de a face ceva minunat cu viețile noastre.

Cum nu trece nicio zi fără să mă întreb ce am făcut în plus pentru visul meu, pentru mine, pentru cei din jurul meu, nu ar trebui să treacă nici măcar o clipă fără să ne punem câteva întrebări care ar putea înlătura ceața din jurul nostru.

De ce nu reușim? Ce pare să meargă prost? De ce nu obținem job-ul dorit? De ce nu avem încă familia mult visată? De ce nu putem să avansăm?

Aceste întrebări își vor găsi răspuns în momentul în care vom ști precis care este destinația noastră.

În viață nu trebuie să ezităm, nu trebuie să pășim alene, nu trebuie să ne blocăm, din contră, să mergem întotdeauna către ceva, să transformăm visul nostru secret în ceva palpabil.

sursă photo: Tumblr

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s