Să dai din ceea ce ai în suflet …

11152716_1035091539851725_8321804229673208962_n

Gândurile de astăzi m-au purtat departe … la ceea ce facem ca să avem ceea ce ne dorim, la ceea ce lăsăm în urmă, la ceea ce renunțăm sau la ceea ce irosim în dorința nebună de a avea cât mai mult.

M-am gândit la toate cele pe care le avem, dar pe care nu le prețuim. La toate cele care sunt în viața noastră, la toate cele care fac parte din noi, la toate cele care ne-au transformat în cei care suntem astăzi.

M-am gândit serios la tot ce am cumulat în viața asta, la tot ce poartă numele nostru, la tot ce am cumpărat din banii noștri, la tot ce avem, dar nu este suficient.

Și ca o paralelă m-a izbit un gând nebun la ceea ce dăm altora din ceea ce avem noi. Cât de mult am dăruit? Ce am dăruit? Când a fost ultima oară când am dăruit ceva?

Cum stăm la capitolul daruri? Am făcut pe cineva fericit astăzi? Am reușit să facem pe cineva să zâmbească astăzi?

Atunci când dăruim, o facem din ceea ce avem. Din ceea ce am strâns de-a lungul vieții. Bani. Produse. Alimente. Daruri care nu ajută decât pe moment. Daruri care nu țin de cald, care nu țin de foame, care nu ajută să ieși din ceață. Daruri care împacă conștiințe, însă nu și suflete.

De aceea, atunci când dăruim ceva cuiva trebuie să o facem din ceea ce suntem. Să dăruim zâmbete. Speranță. Grijă. Iubire. Empatie.

Darurile cele mai prețioase sunt cele care nu au preț. Cele care nu se numără, nu echivalează cu un serviciu, nu se transformă în datorii.

Cel mai prețios dar pe care-l putem face celor dragi și nu numai este timpul. Timp în care stai și-i asculți. Timp în care-i sfătuiești și le arăți că-ți pasă. Timp în care îi învălui în dragoste și preocupare. Timp în care le inoculezi speranță și credință. Timp pentru ei, timp pentru tine și timp pentru suflet.

Să dai întotdeauna din ceea ce ești. Ca om. Ca prieten. Ca suflet trecut prin viață.

Tu știi care sunt nevoile celor din jur. Tu știi care sunt lipsurile. Tu știi care le sunt așteptările. Tu știi ceea ce așteaptă de la tine.

Nu mâna este cea care stă întinsă ca să primească ceva, ci sufletul este cel care stă și tânjește după un dar special.

Să dai orice, oricât, oricum … să dăruiești fără să aștepți nimic în schimb.🙂  – ce sentiment prețios și atât de rar întâlnit, din păcate …

One thought on “Să dai din ceea ce ai în suflet …

  1. Ca de obicei sunt fascinat de cuvintele pe care le scrii. Țin foarte mult să îți mulțumesc pentru toat ceea ce faci și pentru timpul pe care îl acorzi cu intenția de ajuta pe ceilalți să vadă altfel această viaţă. Îți mulțumesc foarte mult.🙂 Îți spun sincer ca în momentul în care am scris acest comentariul, chiar înainte să citesc postarea, exact aceleaşi gânduri le-am avut şi eu. În ceea ce mă privește, mă întristează foarte mult că sunt momente când uit să fiu eu, cel care ţine cont de aceste lucruri. Poate sună ciudat felul prin care o zic, dar ăsta este adevarul. Vrem atât de multe încât nu mai vedem ce avem în faţa ochilor, până când va veni un moment când pierzi tot. Din păcate mulţi ne lăsăm purtaţi de rutina si uităm să mai fim si umani. Devenim mici ,,roboţei” de care ai mai spus și tu în altă postare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s