Schimbările se fac ” acum”!

151a49117c898cacd4f5cc7778616761

Fiecare zi ne pune față în față cu alegerile noastre. Bune, proaste, greșite, de succes, sunt decizii pe care le-am luat cum am putut mai bine, cum am crezut de cuviință. În fiecare zi avem posibilitatea de a îndrepta orice credem că este eronat sau că nu ne aduce împlinirea mult râvnită. Fiecare zi este o ușă către viitor, căci ceea ce facem astăzi ne va influența mâine.

Perioadele de neliniște, frământări, supărări prin care trecem sunt doar momente de reflecție. Pentru că ceea ce am făcut nu produce ceva bun, ceva măreț, iar aceste rezultate ne mâhnesc peste măsură. Căutăm o soluție prin care să schimbăm ceva, ne gândim și ne gândim la ceea ce am făcut greșit ca să putem aduce reparații, însă ceea ce scapă de cele mai multe ori din vedere este tocmai vederea de ansamblu: lucrurile s-au petrecut, deciziile s-au luat, timpul a trecut.

Dacă trebuie să ne gândim neapărat la ceva este necesar să ne gândim la pașii următori, la acțiunile viitoare, la schimbările pe care le vom lua, astfel încât să nu mai repetăm aceleași greșeli.

Cel mai bun moment de a face ceva, de a schimba ceva este momentul prezent – „ acum”.

De aceea când trebuie să privim la deciziile luate de noi este necesar să privim din prisma momentului prezent, pentru că „ acum ” este un alt timp, pentru că „ acum” poate fi o altă împrejurare, pentru că „ acum” poate fi posibil.

Este trist și deprimant să ne petrecem zilele gândindu-ne ce-ar fi fost dacă. Nu rezolvăm nimic și irosim timp fără rost.

Toate acțiunile noastre trebuie să ducă la un rezultat. La orice rezultat. Fie el bun sau mai puțin bun. Pentru că din greșeli învățăm cum să găsim soluții, cum să evităm anumite lucruri să se întâmple, cum să nu ignorăm anumite semnale pe care viața ni le așează în cale.

Dacă am învățat ceva până acum din toate lecțiile predate de viață, este acela că trebuie să găsești soluții, că trebuie să schimbi ceva pornind din momentul prezent, raportându-ne la „ ACUM”.

Nu are rost să plângem ceea ce am fi putut deveni, nu are rost să tânjim după viața perfectă pe care am fi putut-o avea, nu are rost să irosim gânduri și sentimente după partenerul ideal pe care l-am fi putut avea alături.

În viață totul este despre a „ trăi”, ” a savura”,  ” a știi să te bucuri” de fiecare clipă, fie ea colorată în nuanțele curcubeului, fie cenușie ca un nor de toamnă.

One thought on “Schimbările se fac ” acum”!

  1. Cum as putea sa fac schimbari in viata mea cand am acceasi oameni falsi si mincinosi langa mine , am trecut prin niste momente dificile , ca sa zic asa si tot ce pot sa spun este ca toate intamplarile placute sau mai putin placute te marcheaza , fiecare moment are gramul lui de a canntarii greutatea …. E greu si nu suport falsitatea si minciuna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s