DIY Beauty

ef32b6d456e62980dc50e4d4c75917e4

Indiferent de sex, mai ales în lunile calde de vară, atunci când temperaturile încep să ne dea de furcă, iar corpul nostru transpiră, trebuie să avem mare grijă de corpul nostru.

Fie că suntem femei sau bărbați, tenul și pielea noastră trebuie să fie sănătoasă, îngrijită și hidratată🙂

De aceea este necesară un plus de grijă față de corpul nostru, față de aspectul și sănătatea sa.

Personal, aș vrea să existe cât mai mulți bărbați sau băieți care să nu se mai „ codească” să-și îngrijească tenul, și să nu mai existe fete sau femei care să-și dea coate atunci când văd că un bărbat are grijă de aspectul său. Acneea, iritația, bubițele roșii și inestetice sunt inamicii tuturor, nu numai ai fetelor.

De aici și ideea acestui post🙂

De câteva luni, de două ori pe săptămână aplic o mască homemade , foarte simplă și la îndemâna fiecăruia. Este vorba despre minunea de zaț de cafea care nu numai că exfoliază celulele moarte, dar îți și reîmprospătează tenul. Am observat efectul după prima folosire și am continuat să o aplic cu regularitate.

Și acum să vă spun de o fază hazlie vizavi de masca mea minune :*

Acum câteva zile, iubitul m-a „ surprins” cu ditamai „ negreala ” pe față :)))) – lucru f. teribil pentru o fată, dar am trecut cu brio peste momentul jenant, liniștindu-l că nu este decât zaț de cafea. A râs puțin de mine, evident, însă ieri l-am convins să o folosească și el. După mai multe rugăminți a acceptat bietul de el și a trăit pe propriul lui „ ten ” prima experiență de îngrijire a feței😀

Știu că e puțin penibil ca un bărbat să încerce astfel de lucruri, însă a rămas și el plăcut surprins de aspectul catifelat de după. + că luminează chipul și îl lasă mult mai curat.

După mine dacă ar fi aș folosi-o în fiecare zi, însă nu este recomandat pentru că poate duce la uscarea tenului. Cel mai potrivit ar fi să v-o aplicați de două ori pe săptămână sau în weekend.

*Rețetă: 

Zațul de cafea se aplica pe pielea umedă, curățită în prealabil cu apă și săpun, și se masează tenul cu mișcări circulare. Evitați zona ochilor pentru că este mult prea sensibilă. Nu se apasă, ci foarte ușor se masează. În câteva secunde pielea se va înroși – efectul masajului și al scrub-ului – după care puteți să îndepărtați cu apă călduță.

O altă variantă este combinarea zațului de cafea cu miere sau ulei de măsline și aplicarea pe tenul curat. Se lasă pe față timp de 20 min după care se îndepărtează cu apă călduță.

Eu sper că veți la fel de încântați ca și mine de beneficiile acestei măști de față pentru că este un ajutor de nădejde și un produs „ de criză”.🙂

*TIPS: după îndepărtarea măștii pulverizați pe față apă termală; Se poate folosi și pe corp în loc de scrub.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s