Frumusețea nu are chip, ci suflet

0c49e88488eccb915a172858c8c9e780

Când eram mică priveam cu gelozie la fetele frumoase din clasa mea sau la cele cu care mi se intersectau drumurile. Tânjeam să fiu și eu ca ele, doream ca părul să-mi stea frumos aranjat și nu în toate direcțiile, doream ca trupul meu de adolescentă slăbănoagă să mai aibă și altceva în afară de mușchi, doream să fiu feminină și drăgălașă și să-mi stea și mie bine în rochițe de vară. Dar acest lucru nu s-a întâmplat foarte curând și am învățat să-mi iubesc corpul așa cum era pe atunci: slăbuț, fără forme, fără par strălucitor și buclat, fără gene lungi și întoarse, fără obraji trandafirii sau mai știu eu după ce alte lucruri mai tânjeam în acea perioadă. Cu timpul înveți să-ți placă de tine, înveți să te cunoști, să te iubești și să te accepți. Cu timpul înveți că frumusețea nu are neapărat un chip, dar întotdeauna are suflet.

De-a lungul timpului, viața mi-a oferit multe lecții dureroase, dar minunate. Pe lângă acestea, tot ea mi-a adus în cale oameni fermecători, extraordinari, frumoși tocmai prin simplitatea lor. Acești oameni m-au atras mai mult decât ore chip frumos, pentru că sufletele lor erau frumoase, pline de sentimente curate, pline de gânduri pozitive.

Dacă ești destul de atent și nu mergi prin viață cu ochii în pământ, rușinându-te de ceea ești sau de cum arăți vei descoperi o lume minunată a sufletelor frumoase, o lume în care oamenii banali și aparent ciudați au învățat să-și iubească corpul și să lucreze la frumusețea lor interioară.

Dacă ești destul de receptiv la toate poveștile minunate din jurul tău vei descoperi un alt univers, alți oameni, alte suflete, alte sentimente și gânduri. Dacă dorești în sinea ta să fii un om frumos și râvnești la chipurile din jur nu te vei simți niciodată la înălțime printre ei, nu te vei simți adecvat și la locul tău printre ei. Dacă în schimb îți dorești să descoperi calea spre frumusețea interioară a omului vei avea întotdeauna ceva de învățat, ceva de înțeles, ceva de dovedit. Ție în primul rând. Și apoi vieții.

În momentele în care te îndoiești de frumusețea chipului sau a trupului tău și te privești în oglindă cuprins de dezamăgire și neîmplinire gândește-te la cuvintele mele și decide ce este mai important pentru tine, frumusețea trecătoare a trupului omenesc sau frumusețea simplă dar nepieritoare a sufletului. Apoi mai privește odată în oglindă și revizuiește-ți sentimentele și mentalitatea. Și încearcă să schimbi ceva, dar pornind din interior. Întotdeauna din interior.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s