Relația cu tine în relația cu ceilalți

10712929_709499989103906_165412150430212829_n

Sunt de părere că relațiile cu cei din jur pot deveni mai bune atâta timp cât relația pe care o ai cu tine este plăcută, sinceră și deschisă. Sunt de părere că sentimentele vizavi de persoana ta se pot manifesta în relația pe care o ai cu cei din anturajul tău. Temerile, eșecurile, regretele te pot transforma într-o persoană solitară, căreia nu-i place și nu se bucură de compania altor persoane și nu tolerează sfaturile, părerile sau ajutorul nimănui Sentimentele negative despre persoana ta, faptul că nu te respecți și te iubești poate avea legătură cu relația în care ești sau pe care ți-o dorești. Experimentăm atât sentimente pozitive cât și negative, iar aceste emoții ne pot influența gândurile, dar și deciziile.

Cel mai minunat lucru pe care-l putem face pentru noi este să ne acceptăm, să ne iubim, să ne înțelegem și să ne schimbăm, dacă este cazul. Însă schimbarea trebuie să o facem doar dacă suntem absolut siguri că o facem pentru noi, pentru binele nostru, și nu pentru plăcerea altora.

Nu-mi plac oamenii care iubesc doar părțile fizice la o persoană, oamenii care nu pun preț pe caracter, gândire, suflet, oamenii care se mulțumesc cu puținul pe care îl obțin de la clipa prezentă. Nu-mi plac, dar îi tolerez în jurul meu, pentru că fac parte din cercul meu de prieteni. Asta nu înseamnă că gândim la fel, ci că avem preocupări similare. Însă ceea ce nu tolerez sunt oamenii care-și bat joc de alții, fără să gândească înainte că vorbele lor pot face rău și pot distruge puțina încredere pe care cei „ vizați” o mai posedă încă. Nu tolerez oamenii „otrăvitori” și nu mi-i doresc în preajmă. Gândiți-vă bine înainte să vă înconjurați de astfel de persoane, pentru care respectul pentru oameni nu înseamnă nimic. Gândiți-vă la cum vă face să vă simțiți judecata, gândirea și comportamentul lor în societate.

Relațiile pe care noi le stabilim cu cei din jur ne modelează în cei care suntem astăzi. Calitatea celor care fac parte din viețile noastre ne ajută să fim mai buni, mai generoși, mai afectuoși cu noi, dar și cu cei din jur.

Eu vă propun înainte de toate să vă luați un moment al vostru, să vă gândiți la toate clipele în care ați fost mai puțini mândri de voi, de acțiunile voastre, de gândirea voastră și să decideți ce vreți să schimbați. La fel de bine puteți să vă gândiți la toate momentele în care ați lăsat totul deoparte și v-ați spus că vă iubiți și vă apreciați.

Încercați întotdeauna să aveți o relație bună și sinceră cu cei din jurul vostru și amintiți-vă că tot ceea ce faceți se reflectă mai devreme sau mai târziu asupra voastră.

Gândiți pozitiv și frumos despre alții, vedeți binele din ei și opriți-vă din judecat. Firea umană este de regulă greu de schimbat, însă cei care vor cu adevărat să ducă o viață fericită și împlinită vor urma întotdeauna calea mai dificilă cu zâmbetul pe buze, conștienți de rezultatul final🙂

One thought on “Relația cu tine în relația cu ceilalți

  1. Ma regăsesc mult in aceste postari si îndemnurile fac întotdeauna bine sufletului meu!
    Va doresc multa binecuvântare si fericire!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s