Necesitățile sufletului

milion_miles_away_by_dorguska-d48451a

Uneori este necesar să dai drumul lucrurilor care nu ți se mai potrivesc, care nu își mai au locul în viața ta. Este dureros să iei această decizie, însă este spre binele tău să te desprinzi de trecut, să te agăți și de altceva decât de fantasme.

Uneori este necesar să faci loc în viața ta pentru lucrurile sau oamenii care vor ajunge să facă parte din tine. Pentru tot ce stă să vină și nu are loc. Pentru tot ce trebuie să primești și nu poți, pentru că totul la tine sau în tine este înghesuit, dezordonat sau îmbâcsit de amintiri.

Uneori este necesar să tai răul de la rădăcină. Sunt momente în care nu vei ști cu exactitate care este acel rău, ce îl formează, ce îl maschează și te vei afla dezorientat față în față cu viața ta, neștiind ce să faci mai departe. Ei bine, răul e toată greutatea care stă pe umerii tăi și de care nu te poți debarasa decât cu voință și determinare. Răul poate fi mascat de gândurile negative care îți otrăvesc sufletul și te fac să te îndoiești de tine. Răul pot fi cei din jurul tău, care nu îți vor binele, care îți întorc spatele, care nu-ți arată iubire, grijă sau preocupare, care te fac să crezi că nu meriți să fii iubit. Răul poate fi chiar amintiri ale unor eșecuri personale, fantasme care îți fac rău pentru că nu le-ai putut îndepărta la timp.

Sunt multe cele care trebuiesc eliminate din viețile noastre, multe cele pe care le păstrăm fără să realizăm de fapt că ne aglomerăm sufletele cu praf și murdărie, multe cele care s-au transformat peste noapte în devoratori de vise.

Uneori este necesar să-ți iei inima în dinți și să te apuci drastic de curățenie. Să elimini orice crezi că-ți poate afecta gândirea, să dai deoparte orice crezi că-ți poate întuneca viziunea. Fără teamă sau regrete. Este timpul să te desparți de trecut. Este timpul să nu mai amâni ceea ce este necesar.

Fă-o! Te vei simți mai bine. Poate o altă persoană. Poate un suflet mai ușor. Poate un om mai încrezător în forțele proprii.

One thought on “Necesitățile sufletului

  1. Este foarte greu si dureros, dar daca asta e singura optiune sanatoasa, asa e bine sa faci. E cu atat mai greu cu cat faci un efort sa scoti din viata ta ceva ce traia, era viu si real si totusi nu poti pastra acel ceva, sau cineva. Intr-o lume si in niste vremuri in care altii fac efort sa gaseasca o noima componentelor vietii lor fortate, faptul ca tu trebuie sa ucizi ceva ce-ti pare firesc e deprimant…. e nedrept si contra firii, parca. Din fericire timpul le vindeca pe toate, mai devreme sau mai tarziu. Asa e viata, altfel decat in teoriile pozitiviste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s