Pentru că se poate…

376c72c2c8a96b43c5a32de7d2dc2755

Știu că se poate să gândim altfel. Să ne comportăm altfel. Să simțim mai profund, să împărtășim mai mult, să ne dedicăm viața credinței și iubirii de oameni.
Știu că putem fi mai mult decât suntem și că fiecare zi nouă ne oferă această minunată oportunitate de a ne schimba parțial interiorul.
Alegerea ne aparține. Deciziile pe care le luăm, modul în care suntem influențați de ceea ce se întâmplă în jurul nostru sau cu noi, trăirile și sentimentele, felul în care decidem să ne exprimăm, toate au rolul de a ne transforma în ceva mai bun, în ceva mai rezistent.
Sufletul nostru are capacitatea uimitoare de a stoca tot felul de emoții, trăiri, sentimente, uneori gânduri, care nu sunt neapărat pozitive. De aceea, tot noi suntem cei care decidem ce să păstrăm, ce să aruncăm și ce să reciclăm.
Modul în care privim și înțelegem ceea ce ni se întâmplă zilnic poate avea efecte pozitive asupra calității vieții noastre. Pentru că putem, în ciuda chestiilor negative de care avem parte, să sperăm, să credem, să continuăm să alegem ceea ce este mai bun pentru noi.
Știu că putem mai mult pentru că în fiecare zi ne străduim să facem lucrurile altfel decât ieri. Învățăm lecții, asimilăm cunoștințe, ne dezvoltăm și reușim să fim mai puțin afectați de ceea ce se întâmplă cu noi. Învățăm să punem accent pe lucrurile care contează cu adevărat în viață. Poate zâmbim mai mult. Sau poate ne trezim cu ceva mai multă speranță sau credință în suflet. Poate, dimineața, înainte de a începe orice altceva învățăm cum să fim recunoscători, cum să mulțumim, cum să furăm timpului un moment în care să stăm de vorbă nu noi înșine.
Știu că se poate. Pentru că o facem zilnic, în ciuda faptului că nu o conștientizăm.
Suntem suflete care râvnesc la mai mult, la mai bine, la mia frumos și prin firea noastră suntem niște luptători.
Da, sunt momente în care brațele ne obosesc, iar armura pare să ne îngreuneze trupurile obosite. Dar, pentru astfel de momente există Dumnezeu.

2 thoughts on “Pentru că se poate…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s