Viața este suma alegerilor noastre.

10596037_568163279972821_859280723_n

Cunoaștem prea puține despre viață. Și puținul pe care îl cunoaștem ne-a fost inoculat prin lecțiile pe care le-am învățat de-a lungul timpului. Însă nu este suficient. Nu este destul. Ne dorim mai mult. Râvnim la mai mult. Visăm la mai mult. Trupul nu poate ține pasul cu sufletul și nici invers. Nu există un echilibru între minte și suflet, între minte și trup. Tot ceea ce facem este să ne străduim să avem cât mai mult, totul măsurat în posesii, în diplome, în palpabil. Nu ne interesează cum ar trebui să ne simțim, cum ar trebui să gândim, cum ar trebui să trăim. Prezentul nu este pentru noi decât oportunitatea de a ajunge cât mai repede la ceea ce ne dorim în sinea noastră. Mâncăm pe fugă sau chiar sărim peste mese, dormim puțin și prost din cauza grijilor iar când ne adunăm seara în jurul cine încep să apară discuțiile contradictorii. Și gata. Asta e o zi din viața noastră. A tuturor cei care nu realizează la timp că viața este mult mai mult decât atât. Că ziua aceea este pierdută dacă nu ai zâmbit măcar odată, dacă nu ai glumit sau ai râs, dacă nu te-ai simțit fericit și mulțumit cu ceea ce ai. 24 de ore risipite pe lucruri mărunte și banale, pe gânduri și emoții distructive, pe vorbe și gesturi amare.
Cunoaștem prea puține despre fericire. Pentru că nu ne permitem să ne lăsăm în voia destinului, pentru că suntem restrictivi și stricți cu noi și cu cei apropiați, pentru că rigiditatea a ajuns să pună stăpânire pe minte și suflet.
Cunoaștem prea puține despre liniște. Despre cât de plăcut este să o ai în tine și să te însoțească mereu. Despre cât de armonios se îmbină gândurile și sentimentele cu liniștea. Și apoi cu viața.
Când te opreşti să alergi după lucrurile greşite, le dai lucrurilor bune şansa de a te găsi. Grijile nu vor face ca ziua de maine sa fie mai putin grea, dar sigur vor face ca ziua de astăzi sa fie mai puțin veselă. Grija noastră nu ar trebui să fie să trăim cât mai mult ci să trăim cât mai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s