Cum regretele se pot transforma în gânduri pozitive

10003920_720805147954390_1994381327_n

Cu toții avem regrete. Sentimente de frustrare. De ce-uri. Întrebări și gânduri care ne tulbură sufletul și ne provoacă tot felul de stări de neliniște. Cu toții am trecut prin așa ceva și posibil să ma trecem. Uneori regretul este acel sentiment negativ care ne urmărește în prezent și acționează ca și un parazit asupra minții noastre. Ne determină să ne pierdem încrederea, curajul, să nu mai știm în ce să credem sau cum să rezolvăm anumite situații prin care trecem. Un regret poate fi însoțit de o teamă reală că orice ai face va fi greșit și că este mai bine să nu răspunzi provocărilor vieții. Însă în spatele regretelor se pot ascunde posibilități, șanse reale, semne, chiar și oportunități de viață. Uneori ne este prea teamă ca să citim dincolo de ceea ce înseamnă un regret, să înțelegem că există șansa de a acționa greșit, de a nu vedea la timp soluția corectă. Totuși asta nu înseamnă că va trebui să ne trăim viața cu frică sau să stăm pe tușă din cauza faptului că nu ne mai simțim capabili să facem față unui nou eșec. Cu toții avem regrete și trăim cu propriile noastre greșeli. Uneori învățăm din mișcările neinspirate pe care le facem din grabă, impulsivitate sau chiar lipsă de experiență, alteori nu. Uneori știm cum să reacționăm în fața unei situații dificile, cunoaștem soluția corectă la dilema cu care ne confruntăm , însă sunt și clipe în care pur și simplu acționezi fără să mai stai să analizezi la rece problema. Și desigur, decizia ta poate duce la regret. Însă poate duce și la împlinirea unui vis. La realizarea unui obiectiv. La schimbarea ta ca persoană. De ce să te temi de propriile regrete și decizii greșite în loc să faci o transformare în bine a vieții tale ? De ce să renunți la vise și la oportunitățile care vor veni odată cu acestea ? De ce să renunți la împlinire și fericire doar ca să trăiești în trecut ? Gândește-te la ele ca la niște beneficii, fiindcă din fiecare putem extrage un adevăr și o soluție potrivită oricărei circumstanțe.
Așadar, data viitoare când te vei simți obosită și tulburată de tot ce ți se întâmplă, când lucrurile nu ies așa cum îți dorești, când planurile se transformă în simple gânduri, amintește-ți să ai întotdeauna în vedere succesul și zecile de oportunități care îți vor ieși în cale. Pentru că lucrurile bune se întâmplă doar oamenilor curajoși, puternici, frumoși sufletește, oamenilor care nu se tem să-ți suflece mânecile și să se apuce de treabă, oamenilor care știu că fără ploaie nu s-ar putea bucura de priveliștea unui curcubeu.
Fă din regretele tale propriul curcubeu de culoare, optimism și credință și nu renunța niciodată la un lucru atâta timp cât ți-l dorești, atâta timp cât îl crezi potrivit pentru tine.

2 thoughts on “Cum regretele se pot transforma în gânduri pozitive

  1. Renuntarea la orice ar fi, nu trebuie sa fie din regrete…
    Indiferent de decizia luata, te vei gandi ca poate era mai bine daca …luai alta decizie…. regrete in timp?…

  2. Ce-i drept, regretele te pot motiva. Că se pot transforma în gânduri pozitive mi se pare totuşi cam mult spus. Fiindcă transformarea regretelor în orice altceva, le face să îşi piardă sensul, raţiunea de a exista. De aici şi proverbul românesc : „Rău cu rău, dar mai rău fără de rău.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s