Fără garanții …

Imagine

Nimeni nu îți poate garanta că în viață totul va decurge bine. Vei avea momente pe care le vei regreta, decizii pe care le vei pune sub semnul întrebării, clipe în care vei plânge și în care te vei simți deznădăjduită. Te vei simți neînțeles(ă), te vei simți singură și depășită de provocările zilnice și uneori vei gândi că Dumnezeu te pedepsește. Îți vei număra toate faptele bune și le vei pune în balanță cu toate clipele în care ai greșit, în care ai făcut să sufere oameni. Te vei întreba ce ai făcut atât de rău încât asupra ta să vină doar durere și dezamăgiri. Le vei diseca și îți vei pierde nopțile urmărind tăcut(ă) dâra vieții. Nu știu dacă vei înțelege sau nu că Dumnezeu nu te consideră vinovat, că el nu pedepsește, că el nu judecă. Nu știu dacă prin toate gândurile negative care ți-au înconjurat inima vei auzi glasul Lui care te cheamă la El. Nu știu dacă vei înțelege toate semnele lăsate de El și vei ști că este cu tine pretutindeni, protejându-ne, iertându-te, iubindu-te, consolându-te. Nu știu dacă în negura singurătății în care te afli vei mai putea auzi și altceva. Poate vocea lui care te strigă. Poate iubirea pe care și-o poartă. Poate pașii lui mergând alături de tine. 
Nimeni nu îți poate spune cu certitudine că nu vei avea parte de astfel de momente. Fiindcă din ele este construită viața fiecăruia dintre noi. Pe unii îi îngenunchează mai devreme decât pe alții, însă nu există pe acest pământ un om rămas neîncercat de Dumnezeu, un om care s-a născut fericit și a murit fericit, fără ca viața lui să traverseze anumite etape. Așa cum stai acum, cu sufletul în pumni și cu lacrimile traversându-ți inima, așa a mai stat cineva înainte ta și vor mai sta și alții după tine. Suferința, dezamăgirile, trădările, minciuna fac parte din noi. Însă nu ne reprezintă. Ele nu sunt decât o mică parte a noastră, o parte pe care o putem înlătura prin iubire, prin bunătate, prin pozitivism. 
Dacă treci printr-o astfel de perioadă, printr-un astfel de moment, șterge-ți lacrimile și privește soarele care ne răsfață și ne iubește necondiționat. Privește-l pe Dumnezeu în toate lucrurile care te înconjoară, în natură, în vreme, în oameni, în zilele de zi cu zi. Privește-l și deschide-i ușa sufletului. Când va intra vei simți pace, liniște și o imensă plenitudine. Nu vei mai fi singur. Nu te vei mai simți pedepsit. Nu vei mai simți povara greșelilor tale. Nu vei mai simți teama zilei de mâine, reticența cu care priveai viitorul, neîncredea cu care te priveai în oglindă. Nu există garanții în nimic. Viața își face loc oriunde. Las-o să-și facă loc în inima ta. Nu permite gândurilor negre să pășească pe sufletul tău și să-l murdărească cu regrete.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s