Fragment – Confesiuni

Imagine

” Îmi place să cred că iubirea vindecă. Că are proprietăți miraculoase. Că putem să supraviețuim oricăror răni provocate de suflete egoiste atâta timp cât există oameni care ne iubesc în jurul nostru. 
Îmi place să cred că iubirea ține loc de cald, de foame, de vis, de speranță și de credință. Că ea ne poate determina să visăm, să luptăm, să devenim mai puternici cu fiecare obstacol depășit. 
Îmi place să cred că iubirea se află în toate lucrurile care ne înconjoară, în singurătate, în goliciune, în gânduri, în frământări, în neliniști, în inimi pustiite, și că indiferent cât de greu ne-ar fi uneori, ea ne poate ajuta să ne ridicăm. 
Pentru că nu este nici un suflet care să nu aspire la iubire, pentru că nu există nici o inimă care să nu tânjească după apropiere, pentru că nu există nici o persoană care nu-și așteaptă în secret perechea. 
Cu toții avem nevoie de iubire în viața noastră. Indiferent de felurile ei. Indiferent de profunzimea ei. Indiferent de sinceritatea ei. Trăim și simțim mai frumos atunci când sufletele noastre iubesc și la rândul lor simt iubirea. Chiar și atitudinea este alta când știi că ești iubit, când știi că orice s-ar întâmpla, orice ai face iubirea nu îți va lipsi. 
Îmi place să cred că fiecare dintre noi simte iubirea. A părinților. A fraților. A prietenilor. A persoanei iubite. A copiilor. A Tatălui ceresc. Nu contează forma pe care o îmbracă iubirea, tot ce contează este modul în care interacționează, modul în care ne transformă viețile, modul în care ne predă ,silențios și natural, lecții de viață pe care nu le vom uita niciodată. 
În final contează doar modul în care iubirea a lucrat pentru tine și pentru cei dragi ție, modul în care ți-a recompensat răbdarea, pasiunea și dedicarea, modul în care ți-a dezvoltat gândirea și sentimentele, modul în care te-a determinat să iubești. 
Îmi place să cred că iubirea ne-a atins, într-un fel sau altul, pe toți. Și că ne-a schimbat în bine viețile. 
Și că ne-a făcut să ne simțim norocoși și binecuvântați. 
Și că ne-a făcut să înțelegem, că oricât de multă iubire am dărui la rândul nostru, niciodată nu vom rămâne fără. 
Nu este atât de important ca să fii iubit, cât să iubești tu cu toată puterea și cu toată ființa ta. ”
( fragment, Confesiuni )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s