Meditație

Imagine

Cred că viaţa ne este alcătuită după chipul şi asemănarea noastră, că noi o hotărâm: fiecare gând capătă o formă, fiecare vorbă are un ecou şi fiecare faptă – o consecinţă clară. Dar, după câteva întâmplări misterioase şi decisive din viaţa mea, am ajuns la concluzia că uneori suntem obligaţi, în libertatea noastră de zei autosuficienţi ai Pământului, să ne urmăm capitolele de destin scris. E un paradox, dar câteodată există o forţă supranaturală, care se pune de-a latul în calea pe care vrei să o urmezi şi orice ai face, nu poţi înainta.
Când eu am uns vis, un ţel, o poveste de trăit până la capătul glorios, nu mă las răpusă de nimic şi continui către împlinirea mea fie şi în genunchi, cu orgoliul terfelit. Totuşi, am identificat cel puţin două felii în existenţa mea, în care soarta m-a pălmuit vădit şi m-a îndreptat ireversibil către un alt drum. Şi eu am luptat, nebună, să ajung unde mi-am propus eu, dar am fost învinsă… iar apoi am constatat că a fost cea mai binevenită şi frumoasă înfrângere, căci, de fapt, am fost salvată. ( … ) 
Vroiam să fug de fericire… fiindcă fericirea se ascundea în necunoscut şi prejudecăţi. (…) Ne ridicăm piatră cu piatră viaţa, ca pe un Turn Babel, căci vrem de toate şi alunecăm către fascinaţii fatale. Nu ştim încotro ne îndreptăm, nu ştim să ne recunoaştem menirea şi uneori fugim de fericire, fiindcă – de lene, de prostie, de neputinţă, de neşansă, de teamă, de mizerie şi defecte multe – nu-i recunoaştem chipul. Noroc că soarta e uneori mai încăpăţânată decât noi!
Liliana Popa

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s