Cea mai bună dovadă de iubire este încrederea

Imagine

Încrederea este un lucru necesar și totuși lipsit în viețile noastre. Dezamăgirile, visele spulberate, oamenii ne-au știrbit în timp , încrederea și speranța în puritate, sinceritate, iubire, dăruire, generozitate, iertare. Ne-au făcut mai reci, mai duri, mai rigizi , ne-au răpit sentimentele de siguranță, de încredere, de optimism . Încrederea în oameni și în propria ființă denotă forță , personalitate și măreție. Ne este teamă să ne dăruim total, să ne implicăm complet fiindcă știm cât de dureroasă este decepția, însă ceea ce pierdem din vedere este că încrederea este poate unul din cele mai frumoase sentimente pe care le-ai putea simți. Este dovada faptului că înțelegi oamenii din jurul tău și că ești la rândul tău înțeles, că ești acceptat și că accepți persoane complet diferite de felul tău de a fi, că iubești și ești iubit pentru ceea ce ești , că primești dar și dăruiești în schimb. Odată pierdută, încrederea este greu de câștigat,deseori chiar imposibil. Ne imaginăm și credem cu tărie că cei cărora le încredințăm gândurile și trăirile noastre sunt asemeni nouă, de aceea de multe ori ne decepționează reacțiile lor. Mulți sunt de părere că cei care nu au încredere în alții sunt nesiguri, incerți și au probleme de comunicare. La fel ca și în cuplu lipsa de încredere poate duce până la destrămarea relației, fără să fie nimic altceva la mijloc. Trebuie să avem încredere mai întâi în noi, în propriile forțe, în vise, în gândurile și trăirile noastre ca mai apoi să putem acorda aceeași încredere și persoanelor apropiate.  Indiferent că discutăm pe plan profesional sau personal, cu încredere și curaj ești cu un pas mai aproape de ceea ce îți dorești. Nu permite resentimentelor și încercărilor la care ai fost supus să-ți diminueze încrederea în oamenii dragi și în tine însuți. Amintește-ți întotdeauna că încrederea este dovada de netăgăduit a iubirii și luptă pentru a nu o pierde. 

6 thoughts on “Cea mai bună dovadă de iubire este încrederea

  1. N-am permite resentimentelor si incercarilor la care am fost supusi sa ne stirbeasca increderea in persoanele din jur..doar ca suntem dotati cu un mecanism de autoaparare in subconstient, de-aici si rigiditatea si reticenta care se dezvolta in timp, pe masura ce se acumuleaza o oarecare experienta(in genere, negativa) din punctul asta de vedere. Increderea ar trebui sa fie involuntara si reciproca, ar trebui sa pornim intotdeauna intr-o noua relatie, de orice fel, de la premisa ca putem avea incredere in totalitate in persoana respectiva, asta dovedeste maturitate, dar oare, nu este si o slabiciune?!🙂

  2. N-am permite resentimentelor si incercarilor la care am fost supusi sa ne stirbeasca increderea in persoanele din jur…doar daca n-ar exista mecanismul de autoaparare cu care suntem inzestrati, la nivelul subconstientului, involuntar de ceea ce ne dorim noi..si mecanismul asta se dezvlta pe masura ce trece timpul si alte experiente (in genere, negative) se aduna linistit. Increderea ar trebui sa fie reciproca si involuntara, ar trebui ca atunci cand intram intr-o relatie de orice natura, sa plecam de la premisa ca putem avea incredere in totalitate in persoana respectiva, dar oare este etic, este corect fata de noi?! Si cu orgoliul ce facem?Cu toate temerile? Foarte frumos articol!🙂

  3. Dezamagirile nu ar trebui sa ne zdruncine increderea in oameni sau in noi. Nu stiu, eu, chiar daca am fost dezamagita de multe persoane, am inca o mica naivitate de-mi pune increderea intr-o persoana. Ii acord sansa de a ma cunoaste , ii acord aceasta sansa, Consider ca acel nimeni pe care il voi cunoaste pe viitor nu este vinovat/a pentru dezamagirea pe care am suferit-o in trecut. In fond, cu totii vrem aceasta sansa?

    In relatie, ingredientele principale ar fi: increderea, comunicarea, sinceritatea si respectul.🙂
    Plus din toate dezamagirile acestea, am invatat sa nu mai am asteptari. Poate o sa par superficiala sau nepasatoare, dar nu mai am asteptari la persoane..(poate unele mici😀 ).

    Prefer sa fiu suprinsa in mod placut decat dezamagita. Btw, fain blogul.^_^

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s