Dacă …

Imagine

Pare o nebunie să mă gândesc acum la câte lucruri am pierdut de-a lungul timpului, la câte vise am renunțat , la câte sentimente s-au irosit. Pare o nebunie, știu, deși nu mă pot abține să nu mă întreb. Dacă ar fi fost altfel totul , dacă s-ar fi schimbat ceva , dacă aș fi fost o altă eu …dar este mult prea târziu pentru astfel de ” dacă ”.
Ai ales și asta ar trebuie să fie suficient. Te-ai maturizat sau nu în urma alegerilor tale – despre asta ar trebui să fie întrebarea. Dar , sufletul nu întreabă înainte, el se trezește într-o bună zi, însetat și înfometat, dornic de adevăr. Iar tu nu ai cu ce să-l hrănești , pur și simplu , fiindcă totul s-a irosit în timp. Te-ai mințit, te-ai înșelat, te-ai rătăcit, ai pierdut . În fond , dacă nu te ai pe tine nu ai nimic. Cu asta rămâi în final. Cu tine însăți. Și dacă te-ai pierdut de tine ce mai poți face ? Regăsirea este mult mai grea decât pierderea. Va trebui să parcurgi un drum lung câte un singur pas odată iar așteptarea va fi chinuitoare.
Bine ar fi să nu ne pierdem. Să facem tot posibilul să nu ne detașăm și de noi în încercarea noastră de a renunța la lucrurile negative din viața noastră. Uneori, mizeria ne atinge și pe noi iar în momentul în care vrei să o îndepărtezi trebuie să operezi sigur și precis și bucăți din ceea ce ești, din sufletul tău. De aceea, uneori vei simți că ți se vor smulge bucăți de carne, dar în fond nu vor fi decât părți din inima ta. La unele vei renunța de bunăvoie pentru că te vei simți prea obosit ca să mai lupți, dar la unele vei lupta cu toată forța pe care o posezi. Nimic nu este ușor. Nimic nu este simplu. Totul se întâmplă la scară mare. Nu te poticni de un lucru minor, nu permite să fii întrerupt sau debusolat din călătoria ta. Ai nevoie de timp. Ia-l singur. Ai nevoie de iubire. Întinde mâna. Ai nevoie de prietenie. Deschide inima. Ai nevoie de magie. Deschide ochii. Ai nevoie de răspunsuri. Caută-le. În tine. În minte. În suflet. În viață. 

One thought on “Dacă …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s