Lecție predată inimilor

Imagine

Tu știi cât de greu ți-a fost atunci când ai avut nevoie de un cuvânt de încurajare și nu era nimeni prin preajmă să-ți ofere mângâiere și consolare. Tu știi câtă nevoie ai avut de iubire, înțelegere și suport și ști cât de trist și abandonat te-ai simțit când ai văzut că ești complet singur în cele mai dificile momente. Tu știi cât ai sperat să vezi un chip prietenos, să auzi o voce familiară, să simți o altă prezență în jurul tău. Tu știi cât de dureros este să nu ai pe nimeni căruia să-i împărtășești necazul tău, să nu ai un umăr pe care să-ți plângi suferința și dezamăgirea, să te simți singur în mijlocul atâtor oameni. Tu știi prin câte ai trecut și ce mare nevoie aveai să vezi un zâmbet prietenos sau cel puțin să auzi o vorbă prietenoasă. Și fiindcă știi acest lucru , și fiindcă ai simțit tot ce implică singurătatea și egoismul , nu-i abandona pe cei care au nevoie de tine. Nu te răzbuna întorcându-ți chipul de la cei care nu te-au vrut în viețile lor , nu le răpi șansa de a-ți cere iertare, nu le nega șansa de a o lua de început. Și fiindcă le cunoști suferința și le înțelegi problemele și temerile ajută-i așa cum nu au făcut-o ei, cu prietenie, cu vorbe frumoase, cu sfaturi, cu iubire. Arăta-le cum puteau fi ei , cum puteau reacționa și învăță-i lecția sfâșietoare a prieteniei și a iubirii necondiționate. Trebuie să învățăm unii de la alții pentru a ajunge la un echilibru emoțional. Trebuie să ne predăm unii altora propriile teorii ca să ajungem cu toții la același rezultat : fără iubire nimic nu există, totul e pustiu, rece și întunecat. Fii tu cel care ia inițiativa acestei lecții și dă un exemplu grăitor pentru toți cei dispuși să asculte. Cei mai mulți de vor blama dar vor rămâne suficienți cei care te vor urma. Fii dispus să le arăți calea cea bună, căci drumul cel anevoios și lung îl cunoaștem foarte bine cu toții. 

3 thoughts on “Lecție predată inimilor

  1. dar ce uşor se aşterne uitarea peste mulţi, odată ce au dat de bine… sper ca vorbele tale să ajungă acolo unde trebuie şi să trezească amintiri uitate, să pună în mişcare inimi…

  2. Pentru astfel de situaţii nu există „lecţii” ce trebuie predate. De fapt, lecţiile pot exista şi pot fi şi predate. Dar nu vor fi învăţate niciodată. Este o simplă chestie de construcţie : eşti făcut să simţi astfel sau nu. Atrăgându-i atenţia cuiva asupra acestui lucru va reacţiona punctual, pe cazul dat. A doua zi, în următoarea situaţie, va uita lecţia predată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s