Îndemn

Imagine

Omule , fii bun !. Atât cu tine cât și cu alții. Nu lăsa nimic să stea în calea faptelor tale bune, nu ezita în a întinde o mână de ajutor acolo unde este nevoie, nu diminua rolul tău în viața celor dragi. Fii acolo unde este nevoie de prezența ta, de suportul tău, de sfaturile tale. Fii alături atât în momente dificile cât și în clipe de bucurie alături de cei care te înconjoară. Fii farul lor pe timp de noapte și furtună, bastonul lor în momente de slăbiciune și oboseală, îngerul lor păzitor întreaga viață. 
Omule, forța ta sufletească este imensă. Nu se va diminua cu timpul, nu va scădea în intensitate și nici nu se va risipi. Forța ta stă în puterea gândului, în iubirea din interior, în căldura și credința din sufletul tău. Nu pregeta nici o secundă , nu-ți fie teamă, nu dispera. Ești puternic, curajos, optimist și vei ieși victorios. 
Omule, nu uita niciodată cât bine poți face lumii întregi. Cât de semnificative sunt gesturile de blândețe, generozitate și iubire, și cât de valoare sunt sentimentele curate, sincere, pure. Poate că în anumite momente îți pierzi încrederea în capacitățile tale. Sau poate te rătăcești pe parcurs și te temi că nu vei mai regăsi cărarea. Nu ai nevoie decât de puțină speranță, pe care o ai deja în sufletul tău, și de puțină credință care se reflectă în inima și în mintea ta. Nu te îndepărta de la scopul tău adevărat. Nu face nimic din ce nu simți cu adevărat. Nu te condamna la o viață rigidă, insipidă, ordinară. 
Omule, dimineața când te ridici din patul tău și pornești spre muncă, pleacă cu gândul împăcat, cu mintea relaxată și cu sufletul zburdând de plăcere. Seara, când te retragi în liniștea și căldura căminului tău nu uita să aduci mulțumiri celui de sus și să fii recunoscător pentru tot ceea ce ai. 
Adu-ți aminte , omule, că nimic din ceea ce ai nu este al tău. Toate posesiunile tale sunt castele de nisip, care se vor spulbera la trecerea timpului. În final, nu rămâi decât cu amintirile, cu iubirea, cu zâmbetele, cu momentele frumoase, cu faptele bune. 
Ia aminte la toate și strânge comori în suflet și nu în mâini.

One thought on “Îndemn

 1. Buna dimineata !
  ” Omule, fii bun ! Atat cu tine cat si cu altii ” !
  Excelent INDEMN !
  Iar eu nu fac decat sa-ndemn
  Lumea sa ma viziteze
  Ca om onest si demn
  Ce vrea ca sa dialogheze .
  O zi buna !
  Cu stima,
  Aliosa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s