Singuratatea privita dintr-un alt unghi

Imagine

Fara singuratate,nici o planta si nici un animal nu supravietuieste, nici un pamant nu da roade mult timp, nici un copil nu poate invata despre viata, nici un artist nu reuseste sa creeeze, nici o munca nu poate sa creasca si sa se transforme.

Singuratatea nu este lipsa Iubirii, ci completarea ei. Singuratatea nu inseamna lipsa de companie, ci clipa cand sufletul nostru are libertatea sa stea de vorba cu noi insine si sa ne ajute sa hotaram cursul vietilor noastre. Astfel ca binecuvantati fie cei care nu se tem de singuratate. Care nu se sperie sa-si tina singuri de urat, care nu cauta disperati ceva cu care sa se ocupe, sa se distreze sau sa judece.Pentru ca cine nu este niciodata singur nu se mai cunoaste pe sine. Iar cine nu se cunoaste pe sine ajunge sa se teama de vid. Iar vidul nu exista. O lume uriasa se ascunde in sufletul nostru, asteptand sa fie descoperita. Ea se afla acolo, cu fortele nestirbite, dar e atat de noua si de puternica, incat ne temem sa-i acceptam existenta. Deoarece faptul de a descoperi cine sduntem ne va sili sa recunoastem ca putem merge mult dincolo de tot ce stim. Si asta ne sperie. Mai bine sa nu riscam atat de mult, de vreme ce putem oricand sa spunem: ” N-am facut ce trebuia pentru ca nu am fost lasat.” Vai de cei care aleg sa-si petreaca viata spunand ” Nu am avut prilejul!”. Deoarece cu fiecare zi ei se vor afunda mai mult in putul propriilor limite, si va veni clipa cand nu vor mai avea puterea sa scape din el si sa regaseasca lumina care strabate deschizatura de deasupra capetelor. Si binecuvantati fie cei care spun: ” Eu nu am curaj.”

Pentru ca acestia inteleg ca vina nu este a celorlalti. Si mai devreme sau mai tarziu vor gasi credinta necesara ca sa infrunte singuratatea si misterele ei. Paulo Coelho

One thought on “Singuratatea privita dintr-un alt unghi

  1. Singuratatea dintr-un altt unghi…interesant, si ai dreptate. Mereu avem nevoie de singuratate,la propiu, mai ales daca asa ti-e felul. Ca exemplu, in primul an de facultate am statla camin cu inca 3 fete. Era groznic pentru mine caci nu prea aveam momente de singuratate, iar cand ieseau eu le ziceam „sa nu va grabiti sa va intoarceti ! ” :))) Ma intelegeam cu ele, dar simteam lipsa singuratatii :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s