Oamenii din viata noastra

Image

Vor exista mereu oameni care ne vor rani sentimentele, care ne vor dezamagi si ne vor aduce pe chip lacrimi si tristete. Vor exista intotdeauna oameni pe care ii vom numi prieteni, oameni pe care ii vom tine aproape de sufletul nostru, oameni pe care vom conta , oameni pe care ii vom iubi si in care vom avea incredere. O parte din acestia vor aduce in viata noastra suferinta si durere, iar o parte vor aduce speranta si iubire. Vor exista intotdeauna oameni care ne vor privi in ochi si ne vor minti fara rusine, oameni care nu cunosc adevaratul sens al prieteniei si al iubirii, oameni pentru care lucrurile materiale vor conta mai mult decat o va face prietenia dintre noi.
Acesti oameni exista in vietile noastre pentru a ne arata diferenta dintre un prieten adevarat si unul fals. Acesti oameni exista pentru a ne marca vietile cu experiente negative, tocmai pentru a ne maturiza si a invata in cine trebuie sa ai incredere si in cine nu. Acesti oameni te ajuta sa vezi mai bine, sa intelegi mai bine, sa simti mai bine. Sa intelegi ca prietenia nu are pret, ca iubirea este cel mai valoros lucru pe care il poti avea in viata, ca si cei mai buni prieteni te vor injunghia pe la spate daca vor avea ocazia.
Poate o sa va intrebati daca e mai bine sa ducem o viata solitara, o viata fara prieteni, o viata fara incredere. Ei bine, si eu m-am intrebat de multe ori. Dar toate acestea merita pretul daca ai in viata ta macar un singur prieten adevarat.  Merita cu atat mai mult cu cat vei intelege ca sentimentele adevarate sunt foarte rare si scumpe la vedere, ca sufletele frumoase si curate sunt adevarate bijuterii, ca suportul si intelegerea sunt tot ce iti trebuie intr-un moment dificil.
Viata ne ofera foarte multe oportunitati de a face curatenie printre oamenii care ne stau alaturi. Este decizia noastra pe cine pastram langa noi, cui intindem mana, cui oferim iubirea noastra si respectul nostru.
Imi place sa cred ca am in viata mea un astfel de prieten. Imi place sa cred ca-i voi incredinta atat secretele cat si nimicurile pe care nu pot spune oricui. Imi place sa cred de asemenea,  ca si eu sunt un astfel de prieten. Imi place sa cred ca fac parte din acei oameni care se simt mai fericiti, mai impliniti atunci cand sunt inconjurati de prieteni, ca fac parte din acele persoane pentru care nici rasa , nici culoarea pielii si nici banii nu stau in calea in adevaratei prietenii. Imi place sa cred ca dincolo de multele defecte pe care le am , prietenii mei ma iubesc pentru ceea ce sunt si ma respecta pentru ceea ce incerc sa fiu. O persoana mai buna, mai frumoasa spiritual, mai matura, mai iubitoare , mai intelegatoare. Imi place de asemenea sa cred ca tot prietenii mei vor fi aceia care imi vor spune fara menanjamente atunci cand gresesc, cand sunt insuportabila, cand sunt invidioasa sau rea.
Vor exista mereu doua categorii de persoane: persoane care te vor invata drumul inapoi spre tine, care iti vor ghida pasii in viata pe drumul corect , care nu te vor abandona atunci cand drumul se va ingusta si va parea mai dificil , si persoane care vor posta drept prieteni, care vor tanji dupa ce ai tu si vor incerca sa te intoarca impotriva tuturor lucrurilor bune din viata ta. Asa cum moneda are doua fete, asa si oamenii vor avea doua chipuri. De noi depinde daca vom fi capabili sa vedem chipul cu adevarat frumos , sufletul cu adevarat pur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s